quinta-feira, 17 de fevereiro de 2011

Callos

Gústame o mar, non o nego.
Nin me imaxino vivindo nunha zona á que non cheguen gaivotas (sen contar ás dos vertedoiros). E a súa beleza paréceme maior en días de temporal coma o que estamos a ter estes días.
Nunha primavera pasada, paramos para tomar algo, antes de xantar, nun bar con vistas a unha praia na que a auga do mar combatía ferozmente coa do dioivo que estaba a caer naquel momento.
Pedimos os viños e botámoslle un ollo a pizarra coas tapas quentiñas que se ofertaban.
Outro cliente, supoñemos habitual, pregunta:
-Hai callos, Lolo?
O tal Lolo, o camareiro, mira levemente, e de esguello, as súas mans, mentras contesta suave:
-Haber, hainos, pero miña nai non os fixo.

Nin que dicir tén que nós non pedimos callos. E o tempo aconsellábaos.




Bater ovos contén ritmos
contaxiosos, recurrentes.
É un concerto dirixido
que comeza polas cascas
a romperse contra os pratos,
obertura musical
de importantes percusións.
Logo hai aire de desdén
co que alonxan eses restos,
cal mandado
que se dá desde un atril.
Unha vez que ves o garfo
nos tres dedos
é outro ritmo musical,
leva pulsos de inventor coordinado,
soliloquios ascendentes,
sobre pratos inclinados
nesa clave que se achega
ata un punto que din neve
acadado nunha volta
dada ao prato sen que caian
nubes brancas delicadas,
e remata a partitura.
E non é o  fin.



.

Sem comentários:

Enviar um comentário