sexta-feira, 15 de março de 2013

Croquetas




 É venres pola tarde. Agárdase a vista duns amigos para o remate dunha xornada tranquila. Eles hanlle poñer o punto diferenciador das rutinas diarias e a emoción da risa que esperamos.

No horizonte a fin de semana familiar e as comidas con sobremesa, nas que estamos agradecidos a ese tempo que sabe irse de maneira harmoniosa e confortable.

Aproveitado de tan distintas maneiras, como gozamos do tempo persoal!







Véndote facer croquetas


Os olores da cociña
regálannos a memoria,
traen para estes tempos,
persoas e máis historias.


Os das cebolas rustridas,
cando se fan as croquetas,
desbordan as sensacións
e dan imaxes concretas.


As croquetas da memoria
esas que eu tan ben coñezo
nunca serán superadas
por máis que lles boten rezos.


Neses primeiros momentos
de cortares as cebolas
con coidado, moi amodo,
ben picadas elas soas.


Non deitas nin unha bágoa,
non esvaran na túa pel,
aínda que vai e anticipas
o sabor da besamel.


Na besamel ha de estar
o xamón esfiañado
por lle dares un sabor
excelso a cada bocado.


Engádeslles dous tomates
por lle prestares color,
e un punto de noz moscada,
de incalculable valor.


O lume pon a cocción.
Lume lento na calor.


Unha masa que anda a voltas,
guiada da túa man,
con espátula de pau
que non se debe parar.


Eses fumes que arrecenden
a mesturado alimento,
os sabores que se intúen
e son acontecemento.


Ai, a caricia final,
esvarando polas palmas
nas formas case perfectas
do que se crea con calma.


O pan, alimento bo,
adórnaas de faragullas,
para triscar, cando bailen
polo aceite, coas burbullas.


Así reciben color,
para sumarlle ao olor,
na receita máis caseira,
inesquecible sabor.












.



1 comentário:

  1. Agradecida por la receta. Me recordó al libro de cocina de Picadillo, que alternaba recetas con algúnos versos. En este caso, los olores, colores y las sensaciones acompañantes hacen muy apetecibles esas croquetas.

    ResponderEliminar