Nestes
tempos de vida veloz eu busco frearlle un chisco o ritmo ás horas.
Así, en días especiais, en comidas que quero facer diferentes, as
miñas rutinas lévanme a inicialas picando algunha cousa que haxa á
man, uns froitos secos, unhas patacas fritas ou, e iso xa supón excelencia, un pouco de queixo curado. O queixo é un deses alimentos que, conforme os como, máis me convencen e máis saboreo. Non son
experto en nada, e nas cousas de picar tampouco, pero son curioso e
a miña recompensa é descubrir de cando en vez características que
antes non percibín ou ás que non lles prestei atención. Se son eu
quen cociña, entre a música, que tamén acompaña, as tapas e o
viño (tinto sempre, catado en pequenos grolos e nunca só), acabo
tendo unha festa que case non precisaría da comida seguinte.
Cando gozamos do
viño
bebendo da mesma
copa
os teus labios de
cristal
entréganse á miña
boca.
Sendo viño
compartido
bebido en pequeno
grolo
convida a vivir o
tempo
dese mesmo xeito: a
modo.
O viño dános
sabores
que lle sabemos
ocultos
é terra, froitas,
madeira,
mil aromas nun só
punto.
Os mesmos aromas
teus
de améndoa sen
fondo amargo,
envolventes,
xenerosos;
aromas lixeiros,
francos...
Sen xa nada que
ocultar
desde a caída na
copa
amor completo en
matices
a desangrarse na
boca.
Alí milagre
interior
na calor que lle dá
ao corpo
cando goza do sabor
de sentirse parte
doutro.
.
Sem comentários:
Enviar um comentário