Onte quedou marcado con sangue no calendario. Con sangue de polo. Agora temos un
menos, e mañá comeremos carne. Seguro. Collelo, levalo no colo
pasándolle a man polo lombo, a fin de calmalo, poñelo enriba do
tallo de picar, estirarlle cara ao exterior o pescozo e darlle un
golpe co machado pequeno, pouco tempo levou. O galo nin se moveu,
pero tiven que mantelo agarrado durante unha chea de segundos, xa sen
cabeza, mais con sangue aínda e con movementos espasmódicos que ben
o poderían ter levado lonxe do lugar da súa morte.
Con esto lembrei a historia
que contou unha persoa de aprezo, referida tamén a estas aves. A
ela, urbanita de pro, regaláronlle dous fermosos galos de curral,
cesta incluída, en datas próximas ao nadal, e con ánimo de que
celebrase un bo banquete. Decidida como é, á nova propietaria non
lle faltou tempo para iniciar os rituais do sacrificio; non obstante, muller
e compasiva ao fin, decidiu usar un pequeno coitelo de cociña para
non causarlle demasiado dano ao galo ao que decidira quitarlle a
vida. Con coidado, mimo case, sacouno do cesto, e sentouse con el á
mesa. Falándolle, por mor de tranquilizalo, colleuno polo peito,
pasándolle o brazo esquerdo por debaixo namentres co dereito lle
facía un corte (mínimo, dixo, para que non lle doese), na parte superior do pescozo. Cantar o galo, mover as
e patas, soltarse da súa man, revoar e marchar esparexendo sangue
por todas partes, foi todo un. Horrorizada co espectáculo que
comezaba, saíu presta da cociña pechando a porta sen mirar e
deixándose esvarar contra a parede ata sentar no chan.
Conta que despois estivo case
unha hora no pasillo, sen moverse, oíndo só o estrago e a destrución do galo
dentro da cociña, ata que a chamada á porta da rapaza que lle
axudaba coa limpeza lle permitiu volver en si, ademais de porlle fin á historia (histeria).
Seica levou case a tarde
completa limpar o sangue da cociña.
Do segundo galo encargouse xa
directamente, días despois, e na súa propia casa, a empregada. O
galo só volveu entrar no piso limpo e case listo para ir ao forno.
Trabámoslles,
amantes como somos,
aos
froitos ofertados pola vida.
Tragámolos,
expertos predadores,
á
procura do pracer descoñecido.
Tratamos,
nos días, na experiencia,
de nutrirnos nas fames necesarias.
Sem comentários:
Enviar um comentário